Kleine-balen.nl
BALER'S CHOICE een revolutionaire consenveer techniek
English Nederlands

BALER'S CHOICE

section-newholland

Waarom Baler's Choice - Hooivebeteraar?

 • Verantwoord hooi/stro persen tot 30% vochtgehalte.
 • Persen op bewolkte dagen.
 • Eerder beginnen, en langer door gaan met persen.
 • Geen klachten meer over kwaliteit hooi/stro.
 • Tot 30% meer balen per dag!
 • 100% veilig voor mens en dier.

Hoe werkt het?

Op het zwad (wiers) kunnen grote verschillen van vocht gehalte aanwezig zijn. Vochtig hooi kan leiden tot stof vorming en broei, wat resulteert in een slechte hooi kwaliteit. Men kan natuurlijk wachten tot het hooi de ideale droogte heeft bereikt, maar de weersomstandigheden laten dit niet altijd toe!


Met Baler's Choice - Hooivebeteraar kunt u hooi met verschillende vocht gehaltes binnen halen. De revolutionaire doseer techniek zorgt ervoor de verbeteraar alleen toegepast waar het nodig is, en altijd in de juiste hoeveelheid.

Het grootste voordeel met Baler's Choice - Hooivebeteraar is dat u kunt beginnen met balen rond vochtgehaltes van 16% tot 30%, met behoud van een goede hooi kwaliteit.Grafiek verloop vochtgehalte gras naar hooi.

De grafiek laat zien dat als gras gemaaid wordt het ongeveer 80% vocht bevat. Op de 4e dag bereikt vochtgehalte 30%. Op het einde van dag 4 komt het vochtgehalte op de blauwe lijn. De blauwe lijn is een vochtgehalte van 15 tot 18%. Hooi wat onder deze omstandigheden wordt geperst zal soms meevallen en vaak tegenvallende kwaliteit hebben. Onder de blauwe lijn geeft meer zekerheid voor goede kwaliteit hooi. De grafiek laat zien dat het vochtgehalte lange tijd rond de blauwe lijn schommelt.

grafiek-vochtdagen
section-tonnen

High Tech doseer apparatuur

Het succes van de Baler's Choice - Hooivebeteraar is voor een groot deel afhankelijk van nauwkeurigheid van het doseren van de hooiverbeteraar op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid! Harvest Tec heeft meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van apparatuur voor de juiste dosering. Een uit ervaring bepaalde hoeveelheid spuitdoppen spuiten een door de computer berekent hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar door het hooi. De ideale plaats van deze spuitdoppen is voor elke pakkenpers weer anders.

Wat heeft men nodig?

 • Gewas Ogen (Crop Eyes)
 • Vocht meter (Moisture Meter)
 • Tanks
 • Pomp units
 • Flow Meter
 • Computer Systeem
section-tonnen

High Tech Gewas Ogen

Twee gewasogen, aan iedere zijde van de pickup een registreren of er gewas langs komt. Als er geen gewas langskomt gaat de kraan dicht!

section-tonnen

High Tech Vocht en Snelheids Meter

In het perskanaal van de pers worden twee sterwielen gemonteerd welke twee functies hebben.

1- Hoogwaardige technologie meet tussen de sterwielen 10x per seconde het vochtgehalte van het passerende product. Elke 3 sec wordt hier een gemiddelde van berekend en naar de computer gestuurd

2- De sterwielen bevatten een snelheidsmeter welke de snelheid van de baal die langs komt berekend.

section-tonnen

Computer

Wanneer bijvoorbeeld bij een traditionele hooi/stro pers een baal 1 meter lang is en 20 kg (instelbaar) weegt weet de computer:er moet 50 meter langskomen voor een ton product(hooi/stro) Wanneer wij 10 seconde (360 per uur(instelbaar) over een baal persen doen weet de computer dat er elke 10 seconde een meter langs moet gaan! wanneer er in 10seconde maar 50 cm baal langs de sterwielen gaat zal de computer de inspuitsnelheid met 50% terugregelen! De Computer gaan we instellen op een door ons als ideaal bevonden vochtgehalte. Hiervoor zijn 3 instelbare stappen.

 • B.v. 15-19% vochtgehalte ---- hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar 2 liter per 1000 kg hooi
 • B.v. 19-22% vochtgehalte ---- hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar 4 liter per 1000 kg hooi
 • B.v. 22-26% vochtgehalte ---- hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar 6 liter per 1000 kg hooi
De computer gaat nu zorgen dat volautomatisch de juist hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar gedoseerd wordt. Beneden de ingestelde 15% blijft de kraan dicht .Wanneer de vochtmeting aangeeft bijvoorbeeld 18 % zal volautomatisch 2ltr Balers's Choice - Hooivebeteraar worden gedoseerd Als daarna tijdens het persen er zon komt zal precies op het goede tijdstip de kraan sluiten

 

section-tonnen

Tank

Een voorraad tank met inhoud naar gelang de capaciteit van de pers wordt op een uit ervaring bekende ideale plaats gemonteerd. Drie electriche pompjes pompen de Baler's Choice - Hooivebeteraar naar de spuitdoppen.

section-tonnen

Pomp Units

Een driedelige 12 volt pomp unit wordt door de computer aangestuurd.

section-tonnen

Flow Meter

Een geeikte flowmeter meet onafhankelijk van de instelling de hoeveelheid Baler's Choice - Hooivebeteraar de Pompen zijn gepasseerd. Deze meter controleerd of de ingestelde waarde werkelijk gehaald wordt!

section-tonnen

Waar kijkt de paardenhouder naar als hij hooi aankoopt?

Veel paardenhouders selecteren het hooi wat zij geschikt achten voor hun paarden op de eigenschappen :kleur, reuk, grassoort, grof of fijn hooi. Maar de belangrijkste keuze is dat het hooi mag geen stof bevatten. Een effectieve en veilige manier om stofvrij hooi te maken is het toevoegen van Baler's Choice - Hooivebeteraar. Balers choice stopt bacteriën die broei veroorzaken en schimmels die stof veroorzaken! Het weer laat het niet altijd toe om hooi onder de ideale omstandigheden van 13 tot 15% vochtgehalte te persen. Hooi boven 17% geeft broei en stof en verliest voedingswaarde en smakelijkheid. Baler's Choice - Hooivebeteraar kan een hooi producent helpen aan de vraag van de consument te voldoen .En geeft de rust en zekerheid dat hooi met een hoger vochtgehalte veilig opgeslagen kan worden en door de gebruiker op kwaliteit gewaardeeerd wordt.

section-tonnen

Is het veilig?

Baler's Choice - Hooivebeteraar is een organisch zuur, welke o.a. in de maag van herkauwers wordt geproduceerd. Het is 100% veilig voor mens en dier, en komt voor in brood en koekjes. Waar het als conserverings middel wordt gebruikt. Het middel is meerdere jaren houdbaar en kan niet bevriezen.

section-tonnen

Heeft u nog meer vragen

 

 

 

© Kleine-balen.nl - 2009 | Tel. 015 - 369 34 24| E-mail. info@kleine-balen.nl